BBQ aansteker – Snel en gemakkelijk je barbecue aansteken

De zomer is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om de BBQ aansteker uit de kast te halen! Want zeg nou zelf.. dat geklooi met aanmaakblokjes, oude kranten en zelfs spiritus, dat werkt echt nooit zo goed als dat je zou willen.

In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over BBQ aanstekers en ontdek je de 3 beste van dit moment. Zo kun je straks in no-time en zonder gedoe genieten van een heerlijke barbecue!

Heb ik een BBQ aansteker nodig?

Ja, wij raden zeker aan om een BBQ aansteker te gebruiken bij het aansteken van een houtskool BBQ. Een barbecue aansteker stelt je in staat om binnen 5 minuten efficiënt je barbecue aan te steken zonder gedoe met aanmaakblokjes of kranten.

Een goede BBQ aansteker is veiliger en milieuvriendelijker dan de opties die je gewend bent, en het is ook gewoon heerlijk om het houtskool of de briketten zo snel mogelijk op temperatuur te krijgen. Want hoe eerder het vlees op de BBQ kan, hoe sneller het feestje kan beginnen.

Benieuwd geworden naar welke BBQ aanstekers het beste zijn? Lees dan snel verder!

De beste BBQ aanstekers

De keuze voor een BBQ aansteker hangt af van verschillende factoren waaronder je budget, de frequentie waarmee je barbecuet en persoonlijke voorkeur. Hieronder bespreken we de beste opties op de markt om je te helpen bij je keuze.

Boretti Electric Barbecue Lighter

Boretti Electric Barbecue Lighter
Boretti is een premium merk

De Boretti Electric Barbecue Lighter maakt barbecueën een fluitje van een cent. Met zijn lange uiteinde en snelle opwarmingstijd, kan je binnen enkele minuten genieten van een gloeiend hete BBQ, zonder je handen te branden. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken:

  • Snelle opwarming
  • Veilig in gebruik
  • Lange levensduur
  • Kabellengte van 2 meter

DistinQ BBQ Lighter Aansteker

Met de DistinQ BBQ aansteker ben je altijd klaar voor een spontane barbecue of gezellige avond rond de vuurkorf. Het is een milieuvriendelijke keuze die je helpt om snel en efficiënt je BBQ aan te steken, ook is deze BBQ de goedkoopste van de 3. Maar dit neemt niet weg dat deze onder doet aan zijn concurrenten. De reviews op Bol.com bijvoorbeeld zijn erg goed met een score van 5 uit 5 sterren. Zeker weten een top bbq aansteker dus.

Hoe werkt de DistinQ BBQ Lighter?
Het gebruik van de DistinQ BBQ aansteker is uiterst eenvoudig. Na het indrukken van de rode knop, komt er een hete luchtstroom vrij die de kolen binnen een minuut doet gloeien. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte barbecue-ervaring zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. Dit maakt deze aansteker zo goed:

  • Snel en eenvoudig vuur maken.
  • Milieuvriendelijk.
  • Bespaart geld en tijd.
  • Geen vloeistof of aanmaakblokjes meer nodig.
  • Geen (chemische) rook/damp wat vrijkomt.

Looftlighter elektrische BBQ aansteker

Looftlighter elektrische BBQ aansteker
Super BBQ aansteker

De Looftlighter elektrische barbecue aansteker is de snelle en efficiënte oplossing voor iedere barbecue liefhebber. Binnen 3 minuten is je BBQ volledig heet en klaar voor gebruik. Dit product is niet alleen geweldig voor BBQ’s, maar ook voor open haarden, pizza ovens en nog veel meer.

Voordelen:
Snel: Binnen 3 minuut gloeiende kolen
Efficiënt: Geen aanmaakblokjes of vloeistof nodig
Veelzijdig: Geschikt voor BBQ’s en andere vuur bronnen zoals een vuurkorf

Hoe werkt een BBQ aansteker?

Een BBQ aansteker werkt door middel van een elektrisch element dat snel opwarmt, waardoor de kolen of briketten snel aan kunnen vangen. De meeste aanstekers hebben een lange steel om ervoor te zorgen dat je handen op een veilige afstand blijven van de hitte.

In de praktijk houd je simpelweg de aansteker bij het houtskool tot deze beginnen te gloeien, waarna je kunt beginnen met het grillen van je eten. Een BBQ aansteker is een snelle, schone en efficiënte manier om je barbecue aan te steken, waardoor je meer tijd hebt om te genieten van het gezelschap en het heerlijke eten.

Ben jij nog op zoek naar een barbecue waar jij straks jouw nieuwe BBQ aansteker op kan uitproberen? Bekijk dan eens onze blog over de beste barbecues van dit moment, wellicht zit dé bbq voor jouw er wel tussen!

Boretti is een premium merk
De goedkoopste BBQ aansteker

Verkrijgbaar bij

bol.com (€37,99)
blokker.nl (€49,99)
Laatst bijgewerkt op: 17 april 2024 - 01:22
Super BBQ aansteker

Verkrijgbaar bij

vtwonen.nl (€63,99)
bol.com (€73,95)
toppy.nl (€73,95)
fonq.nl (€74,95)
Laatst bijgewerkt op: 17 april 2024 - 01:21
Boretti is een premium merk
De goedkoopste BBQ aansteker

Verkrijgbaar bij

bol.com (€37,99)
blokker.nl (€49,99)
Laatst bijgewerkt op: 17 april 2024 - 01:22
Super BBQ aansteker

Verkrijgbaar bij

vtwonen.nl (€63,99)
bol.com (€73,95)
toppy.nl (€73,95)
fonq.nl (€74,95)
Laatst bijgewerkt op: 17 april 2024 - 01:21

Welkom bij Buitenspullen.nl! Ik ben Ruben, en samen met mijn collega Robbert, zijn wij jouw gidsen in de wereld van het buitenleven. Of je nu de perfecte tuinuitrusting zoekt of het ideale zwembad wilt vinden, wij hebben de tips en adviezen die je nodig hebt.

Ontdek onze blogs en gidsen en maak van je buitenruimte iets bijzonders! 🌿🏕️🏊 Lees meer over ons.