Dit zijn de beste wegwerp BBQ’s van dit moment – 2024

Een wegwerp BBQ is de beste keuze voor mensen die geen zin hebben om telkens hun BBQ schoon te maken of gewoon een enkele keer op het strand of andere plek gezellig met vrienden en familie willen barbecueën.

Omdat er tal van wegwerp BBQ’s zijn hebben wij het voor jou heel simpel gemaakt door de beste op een rijtje te zetten. Na het testen en onderzoeken van tal van wegwerp barbecues is er een selectie overgebleven van de 4 beste wegwerp BBQ’s. Lees gauw verder en maak je keuze!

De beste wegwerp BBQ’s in het kort

Heb je het druk? Geen probleem, wij hebben de top 4 beste wegwerp bbq’s voor je op een rijtje gezet.

  1. De beste wegwerp BBQ: THM Instant Picnic wegwerp BBQ
  2. De beste unieke wegwerp BBQ: Ecogrill wegwerp bbq
  3. De beste milieuvriendelijke wegwerp BBQ: Casus Grill Wegwerp BBQ
  4. De beste goedkope wegwerp BBQ: BBQ instant grill met kolen
THM Instant Picnic wegwerp BBQ – 4 stuks

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,95)
Laatst bijgewerkt op: 7 juni 2024 - 03:08

Ecogrill maat XL 24x24cm – Ecologische wegwerp barbecue

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,90)
Laatst bijgewerkt op: 8 juni 2024 - 01:38

Casus Grill Wegwerp BBQ
Beste Milieuvriendelijke Wegwerp BBQ

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 juni 2024 - 01:38

Wegwerp BBQ – 31x24x4,8 cm
Beste Goedkope Wegwerp BBQ

Verkrijgbaar bij

xenos.nl (€5,99)
bol.com (€13,59)
blokker.nl (€15,99)
Laatst bijgewerkt op: 8 juni 2024 - 01:37

Alle wegwerp BBQ’s op Bol.com bekijken ->

De beste wegwerp BBQ’s toegelicht

De beste wegwerp BBQ: THM Instant Picnic wegwerp BBQ

Als je op zoek bent naar de beste wegwerp BBQ, dan is de THM Instant Picnic wegwerp BBQ jouw ideale keuze. Deze houtskoolbarbecue met een hoogte van slechts 5 cm is bijzonder praktisch en een uitstekende oplossing voor spontane grillfeestjes of vakanties.

THM Instant Picnic wegwerp BBQ – 4 stuks

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,95)
Laatst bijgewerkt op: 7 juni 2024 - 03:08

Een van de grootste voordelen van de THM Instant Picnic wegwerp Barbecue is dat je geen aanmaakblokjes nodig hebt. Dit bespaart je niet alleen geld, maar ook de extra moeite van het kopen en vinden van aanmaakblokjes in de winkel. Het maakt het starten van je BBQ avond een stuk eenvoudiger en sneller.

Daarnaast zijn de briketten al inbegrepen bij deze wegwerp BBQ. Dit is vooral handig omdat je niet meer apart naar de winkel hoeft om briketten aan te schaffen. Hierdoor bespaar je tijd en heb je na het barbecueën niet een halve zak briketten in de weg liggen.

Wat deze wegwerp barbecue ook zeer aantrekkelijk maakt, is het feit dat hij ideaal is voor onderweg. Of je nu spontaan besluit om te gaan grillen of je op zoek bent naar een handige oplossing voor op vakantie, de THM Instant Picnic is een uitstekende keuze.

Qua opwarmtijd is deze BBQ ook een topper. Het duurt slechts 15 a 20 minuten voordat de BBQ heet genoeg is om te gebruiken. Dit betekent dat je niet lang hoeft te wachten om te beginnen met het grillen van je favoriete vlees of groenten.

Tot slot heeft deze wegwerp BBQ ondanks zijn compacte formaat een lange brandduur van circa één uur. Dat is meer dan genoeg tijd om een maaltijd te bereiden voor meerdere personen, zoals bijvoorbeeld het grillen van heerlijke hamburgers.

Al met al biedt de THM Instant Picnic wegwerp BBQ tal van voordelen die het tot de beste optie maken voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige, maar effectieve barbecue oplossing.

Beste unieke wegwerp BBQ: Ecogrill wegwerp barbecue

Als je een unieke wegwerp Barbecue wilt die niet alleen efficiënt is maar ook milieuvriendelijk is, dan is de Ecogrill wegwerp BBQ de beste keuze. Deze houtskoolbarbecue heeft een hoogte van 11 centimeter en is geschikt voor het grillen van meerdere hamburgers. Maar wat deze BBQ echt uniek maakt, zijn de duurzame en innovatieve kenmerken.

Ecogrill maat XL 24x24cm – Ecologische wegwerp barbecue

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,90)
Laatst bijgewerkt op: 8 juni 2024 - 01:38

De Ecogrill is gevuld met hoogwaardige houtskool die garant staat voor een uitstekende smaak elke keer dat je grilt. Bovendien is deze BBQ zo ontworpen dat hij volledig opbrandt in een tijdsperiode van drie uur. Dat betekent dat je geen afval achterlaat, wat hem een milieuvriendelijke optie maakt.

De Ecogrill is ideaal voor verschillende gelegenheden zoals uitstapjes en picknicks dankzij zijn compacte formaat en lange brandtijd van twee en een half uur. Het lichaam wordt niet heet, wat extra veiligheid biedt als er kinderen in de buurt zijn.

Je bespaart ook geld met deze BBQ: geen noodzaak voor extra houtskool of aanstekervloeistof. Een harslont zorgt voor een makkelijke ontsteking en met een opwarmtijd van slechts 10 minuten, ben je zo aan het grillen.

Kortom, de Ecogrill wegwerp BBQ is een milieuvriendelijke en veelzijdige keuze voor elke grill-liefhebber.

Beste milieuvriendelijke wegwerp BBQ: Casus Grill Wegwerp BBQ

Voor de ecobewuste grillers onder ons is de Casus Grill Wegwerp BBQ een uitkomst. Deze 100% milieuvriendelijke houtskoolbarbecue is klaar voor gebruik in slechts 5 minuten en heeft een grilltijd van ongeveer 60 minuten.

Casus Grill Wegwerp BBQ
Beste Milieuvriendelijke Wegwerp BBQ

Verkrijgbaar bij

bol.com (€11,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 juni 2024 - 01:38

Wat de Casus Grill zo speciaal maakt, is het gebruik van uitsluitend natuurlijke materialen zoals houtskool, lavasteen, bamboe en karton. Bovendien zijn alle materialen, op de lavastenen na, biologisch afbreekbaar. Daarmee zet deze grill een nieuwe standaard op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Nog een groot pluspunt is dat er geen ijzer of aluminium in deze Barbecue zit, materialen die tot wel 200 jaar nodig hebben om af te breken. En omdat de Casus Grill is ontworpen voor thermische isolatie, blijft de buitentemperatuur van de grill laag, waardoor hij veiliger is in gebruik.

Deze BBQ is niet alleen milieuvriendelijk, maar levert ook een gelijkmatig en hoog vuur, ideaal voor het bereiden van allerlei BBQ-gerechten, van steaks tot groente en vis. Bovendien werd de Casus Grill bekroond met de Danish Design Awards in 2017 in de categorie “Feel Good”, wat onderstreept hoe goed dit product is.

Kortom, als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke, duurzame en efficiënte wegwerp BBQ, dan is de Casus Grill Wegwerp BBQ de perfecte keuze.

Beste goedkope wegwerp BBQ: BBQ instant grill met kolen

Als budget een belangrijke factor is in je keuze voor een wegwerp BBQ, dan is de BBQ instant grill met kolen van Blokker een schot in de roos. Deze wegwerpbarbecue komt in een handig aluminium bakje en kost slechts 6 euro per stuk.

Wegwerp BBQ – 31x24x4,8 cm
Beste Goedkope Wegwerp BBQ

Verkrijgbaar bij

xenos.nl (€5,99)
bol.com (€13,59)
blokker.nl (€15,99)
Laatst bijgewerkt op: 8 juni 2024 - 01:37

Deze BBQ is niet alleen goedkoop, maar ook zeer praktisch voor kleine gelegenheden zoals een vakantie, een dagje uit of een snelle maaltijd voor twee personen. De afmetingen van 31x24x4.8 cm (LxBxH) maken het een compacte keuze die gemakkelijk mee te nemen en op te zetten is.

Inclusief houtskool, dus je hoeft je geen zorgen te maken over bijkomende kosten of het meeslepen van extra materialen. Het aluminium materiaal zorgt ook voor een snelle en efficiënte warmtegeleiding, wat betekent dat je sneller kunt beginnen met grillen.

Ondanks de lage prijs, levert deze BBQ een degelijke prestatie en is hij een uitstekende optie voor wie op zoek is naar een betaalbare en handige wegwerp BBQ. Ideaal voor wie het gemak van een BBQ wil ervaren zonder diep in de buidel te tasten.

Waar op letten tijdens het gebruiken van een wegwerp BBQ?

Het gebruik van een wegwerp BBQ is ongetwijfeld gemakkelijk en praktisch, maar er zijn een paar belangrijke zaken waar je op moet letten om een veilige en succesvolle grillervaring te hebben.

Locatie: Kies altijd een veilige en vlakke ondergrond om je BBQ op te zetten. Zorg ervoor dat de BBQ ver verwijderd is van brandbare materialen zoals papier, hout en textiel.

Ventilatie: Zorg voor voldoende luchtstroming om de BBQ goed te laten functioneren. Zet de BBQ nooit in een gesloten ruimte zoals een tent of auto.

Veiligheidsmaatregelen: Houd blusmiddelen zoals een blusdeken of zand in de buurt voor het geval dat het misgaat.

Opwarmtijd: Houd rekening met de aanbevolen opwarmtijd voordat je begint met grillen. Te snel beginnen kan leiden tot ongelijkmatig gekookt voedsel.

Voedselveiligheid: Zorg ervoor dat je vlees en andere etenswaren goed bewaart en op de juiste temperatuur kookt om voedselvergiftiging te voorkomen.

Materiaal en Brandduur: Verschillende wegwerp BBQ’s hebben verschillende brandtijden en materialen. Let hier goed op, zodat je weet hoe lang je kunt grillen en wat de beperkingen zijn.

Milieubewustzijn: Als je klaar bent, zorg dan dat je alle afval netjes opruimt, inclusief de BBQ zelf als deze volledig is afgekoeld. Sommige BBQ’s zijn biologisch afbreekbaar of kunnen op een milieuvriendelijke manier worden weggegooid.

Gebruiksaanwijzing: Lees altijd de gebruiksaanwijzing of handleiding die bij je wegwerp BBQ komt om specifieke aanwijzingen en veiligheidsmaatregelen te kennen.

Kinderen en Huisdieren: Hou kinderen en huisdieren altijd op een veilige afstand van de BBQ om ongelukken te voorkomen.

Door deze tips in acht te nemen, kun je genieten van een plezierige en veilige BBQ-ervaring met je wegwerp barbecue.

Zo ruim je een wegwerp BBQ op:

Het opruimen van een wegwerp BBQ vereist enige zorgvuldigheid om zowel veiligheidsrisico’s als milieuschade te minimaliseren. Hier zijn enkele stappen om je te helpen bij het veilig en efficiënt opruimen van je wegwerp BBQ:

Laat de BBQ Afkoelen: Het is belangrijk om de BBQ volledig te laten afkoelen voordat je deze opruimt. Om het proces te versnellen, kun je de overgebleven houtskool doven met zand of water.

Verwijder het houtskool en as: Nadat de BBQ is afgekoeld, kun je het overgebleven houtskool en as verzamelen. Dit moet het liefst in de groene bak of kan worden gedeponeerd bij speciale as opvangplekken.

Sorteren van Materialen: Scheid recyclebare materialen zoals aluminium van niet-recyclebare materialen zoals gebruikt aanmaakblokje of niet-biologisch afbreekbaar plastic.

Afvalverwerking: Volg de lokale richtlijnen voor afvalverwerking. Biologisch afbreekbare BBQ’s kunnen soms in de groene bak, terwijl aluminium bakjes vaak in de recyclebak kunnen. Check altijd de lokale regels.

Laat Geen Afval Achter: Zorg ervoor dat je de BBQ en alle andere rommel netjes opruimt, vooral als je in een openbare ruimte of in de natuur hebt gebarbecued.

Dubbel-Check de Locatie: Voordat je vertrekt, is het goed om nog een laatste controle uit te voeren om er zeker van te zijn dat je niets achterlaat wat schade kan veroorzaken, zoals gloeiende kolen of scherpe objecten.

Milieuvriendelijke Opties: Als je milieubewust bent, overweeg dan het gebruik van een wegwerp BBQ die gemaakt is van duurzame, biologisch afbreekbare materialen.

Ben je nou toch op zoek naar een ander type BBQ? Zoals een elektrische of houtskool? Bekijk dan eens ons artikel over de beste BBQ’s van dit moment. Alles over buiten koken en tuinieren vind je op Buitenspullen.nl. Jouw Tuin Onze Passie.

Beste Goedkope Wegwerp BBQ

Verkrijgbaar bij

xenos.nl (€5,99)
bol.com (€13,59)
blokker.nl (€15,99)
Laatst bijgewerkt op: 8 juni 2024 - 01:37
Beste Goedkope Wegwerp BBQ

Verkrijgbaar bij

xenos.nl (€5,99)
bol.com (€13,59)
blokker.nl (€15,99)
Laatst bijgewerkt op: 8 juni 2024 - 01:37

Welkom bij Buitenspullen.nl! Ik ben Ruben, en samen met mijn collega Robbert, zijn wij jouw gidsen in de wereld van het buitenleven. Of je nu de perfecte tuinuitrusting zoekt of het ideale zwembad wilt vinden, wij hebben de tips en adviezen die je nodig hebt.

Ontdek onze blogs en gidsen en maak van je buitenruimte iets bijzonders! 🌿🏕️🏊 Lees meer over ons.