Green Egg alternatief – Dit zijn de beste alternatieven

We kennen hem allemaal wel, “de Big Green Egg“, met zijn groene en unieke ei-vorm is deze bbq een echt begrip geworden onder de kamado barbecues. Maar is er ook een Green Egg alternatief die net zo goed of nog beter is? En wat kost zo een alternatief van de Green Egg?

In dit artikel bespreken we een aantal van de populairste alternatieven van de Green Egg barbecue en beoordelen we deze aan de hand van productinformatie, reviews en eigen ervaring. Lees snel verder!

Wat zijn Green Egg alternatieven?

Green Egg alternatieven zijn barbecues die hetzelfde werken als de Green Egg. Dit zijn kamado BBQ’s en deze worden gemaakt door meerdere barbecue merken.

Wil jij meer weten over wat kamado barbecues zijn? Lees dan onze blog: Alles over Kamado BBQ’s.

Enkele van de bekendste Green Egg alternatieven zijn: Kamado Joe, The Bastard, en Grill Guru. Naast deze merken zijn er ook nog bbq merken zoals Weber, Boretti die naast hun bestaande bbq’s ook kamado stijl barbecues op de markt hebben gebracht.

Dit zijn de beste Green Egg alternatieven

Drie van de beste Green Egg alternatieven, de Kamado Joe, The Bastard en de Grill Guru, worden hieronder uitgebreid toegelicht.

1. Kamado Joe

Het rode broertje van de Big Green Egg

De Kamado Joe, ook wel het rode broertje van de Green Egg genoemd, staat bekend om zijn fantastische kwaliteit en oh zo felle rode kleur, Wij houden er wel van.

Het unieke van de Kamado Joe is dat de scharnier van de klep gewichtloos omhoog kan en in elke gewenste stand kan blijven staan, dit doet Kamado Joe beter dan de Green Egg, vinden wij. Ook is de rand tussen de klep en de bbq gemaakt van glasvezel materiaal dat zeer lang mee gaat, wel zo fijn.

Dit alternatief is niet bepaald een goedkopere optie, de Kamado Joe Classic 2, in grootte vergelijkbaar met een Big Green Egg Medium, kost ongeveer hetzelfde als de Green Egg.

Maar niet getreurd Kamado Joe heeft ook een goedkopere variant op de markt, de Kamado Joe Junior. Nou ja, goedkoop is deze ook niet, maar met een prijskaartje van ongeveer 600 euro heb je wel een echte keramische bbq van de beste materialen in je tuin staan. Deze Junior heeft een grilloppervlak dat groot genoeg is voor 5 personen en heeft uiteraard ook de iconische rode kleur.

Kortom, de Kamado Joe is een premium alternatief op de Big Green Egg. En als we eerlijk zijn, beide merken leveren top kwaliteit kamado bbq’s af, dus het gaat vooral om persoonlijke voorkeur.

Kamado Joe Classic II + Hoes

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl (€1.639,00)
Laatst bijgewerkt op: 17 april 2024 - 01:18

Kamado Joe Junior

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt op: 17 april 2024 - 01:18

2. The Bastard

De Nederlandse trots

The Bastard is een Nederlands Kamado merk dat zich specialiseert in het maken van kwalitatief sterke Kamado BBQ’s, alle modellen zijn gemaakt van cordieriet keramiek en worden met de hand afgewerkt. The Bastard BBQ’s zijn te herkennen aan de diep zwarte kleur, qua design lijken deze barbecues erg veel op de Green Egg en de Kamado Joe.

De prijsstelling van dit Green Egg alternatief ligt lager dan die van de Green Egg en de Kamado Joe. Neem bijvoorbeeld de Bastard Medium, deze is in formaat bijna gelijk aan de Green Egg Medium, maar kost al gauw 500 euro minder. Een beetje speurwerk en je vindt al een Bastard Medium voor rond de 1000 euro, dit is wat ons betreft een hele redelijke prijsstelling, en dan heb je ook nog eens een BBQ van Nederlandse bodem.

Ook The Bastard maakt goedkope, kleinere kamado barbecues. De Bastard Small is al te koop voor rond de 350 euro. Dit is een leuke barbecue voor een klein gezelschap of als camping bbq. In totaal heeft The Bastard 10 verschillende BBQ’s om uit te kiezen, van grote XL versies voor meer dan 9 personen tot kleine Small versies voor kleine gezelschappen.

Samenvattend: The Bastard is een goed alternatief van de Green Egg als je op zoek bent naar een goedkopere optie, maar niet wilt inleveren op de kwaliteiten en functionaliteiten van een Green Egg barbecue.

3. Grill Guru

Goedkoop alternatief van de Green Egg

Grill Guru is het goedkope alternatief op de Green Egg. Vanwege de scherpe prijsstelling van Grill Guru is dit merk erg populair geworden in het kamado bbq landschap. Ondanks de goedkopere prijs belooft Grill Guru 20 jaar garantie op het keramiek en zijn de recensies over het algemeen zeer te spreken over de kwaliteit van deze BBQ’s.

Omdat de Grill Guru een goedkoper alternatief is, moeten er toch wat punten worden ingeleverd op functionaliteit en materiaalkeuze. Het keramiek is van topkwaliteit, maar het onderstel, het scharnier van de deksel en de luchtcirculatie roosters zijn allemaal net wat minder verfijnd dan bij de Green Egg, dit is niet erg maar houd hier wel rekening mee.

Dit maakt de Grill Guru wel een stuk betaalbaarder. Een Grill Guru Large die vergelijkbaar is met de Green Egg Medium kost nog geen 1000 euro, waarbij de Green Egg Medium boven de 1500 euro kost. Voor een Grill Guru compact betaal je de helft als wat je voor een Mini Green Egg betaalt.

Al met al zijn de kamado barbecues van Grill Guru zeker een goed alternatief op de Green Egg als je op zoek bent naar één van de goedkoopste opties op de markt. Je levert iets in op kwaliteit en functionaliteit, maar het blijft in de kern een hele goede kamado BBQ die wij zeker durven aan te raden.

Overige Green Egg alternatieven

Naast de Kamado Joe, The Bastard en de Grill Guru zijn er nog een aantal goede kamado barbecue merken die het benoemen waard zijn, zoals de Monolith en Yakiniku Grill.

Monolith

De Monolith BBQ is een veelomvattende en Duitse kamado bbq. Naast zijn breed inzetbare eigenschappen is hij bovendien gebruiksvriendelijk. Het bijzondere aan de Monolith is de exclusieve functie waarbij je rookhout kunt bijvoegen zonder de deksel van de kogel te openen. Dit zorgt ervoor dat de hitte binnenin de barbecue behouden blijft en dat je maaltijd zonder onderbrekingen kan doorgaren.

De Monolith Classic Pro Serie 2.0 is het populairste model van Monolith. Met het smart grid systeem is het een fluitje van een cent om 4 verschillende producten tegelijk te grillen.

Monolith Grill Classic BBQ Guru PRO-Serie 2.0 – Black

Verkrijgbaar bij

bol.com (€1.895,00)
Laatst bijgewerkt op: 17 april 2024 - 01:17

Yakiniku Grill

Yakiniku staat bekend als een prestigieus bbq merk waarbij excellentie en klantenservice hoog in het vaandel staan. Dit merk presenteert een volledig assortiment van hoogwaardige barbecues. Deze BBQ’s zijn hoger geprijsd dan de barbecues van Green Egg.

De Yakiniku 22 inch kamado grill is het model dat qua grootte het meest lijkt op de Green Egg Medium, met een prijskaartje van meer dan 2000 euro is deze een stuk duurder dan de Green Egg.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een waardig alternatief voor de Big Green Egg, dan zijn er diverse opties op de markt die elk hun eigen unieke kenmerken en prijsklassen hebben. Van het felrode premium alternatief Kamado Joe tot het betaalbare en populaire Grill Guru, er is voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar topkwaliteit keramiek, Nederlandse vakmanschap, of uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, de mogelijkheden zijn enorm.

Het helpt om de verschillende merken en hun specificaties goed te vergelijken, afhankelijk van je budget en de gewenste functies. In dit artikel hebben we de verschillende alternatieven grondig geanalyseerd en uiteengezet, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Bovendien, met de toevoeging van andere prominente merken zoals Monolith en Yakiniku, heb je nog meer keuzevrijheid om een kamado barbecue te vinden die perfect past bij jouw grill behoeften en -voorkeuren. Succes met het kiezen van een Green Egg alternatief, of kies je toch voor de klassieke Big Green Egg?

Benieuwd geworden naar de beste Kamado barbecues? Bekijk dan onze blog over de beste kamado bbq’s van dit moment.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€1.599,00)
blokker.nl (€2.039,00)
praxis.nl (€2.039,00)
Laatst bijgewerkt op: 17 april 2024 - 01:17

Welkom bij Buitenspullen.nl! Ik ben Ruben, en samen met mijn collega Robbert, zijn wij jouw gidsen in de wereld van het buitenleven. Of je nu de perfecte tuinuitrusting zoekt of het ideale zwembad wilt vinden, wij hebben de tips en adviezen die je nodig hebt.

Ontdek onze blogs en gidsen en maak van je buitenruimte iets bijzonders! 🌿🏕️🏊 Lees meer over ons.