Hoe werkt een BBQ starter? Met dit stappenplan weet jij precies hoe het werkt!

Een goede voorbereiding tijdens het barbecueën is het halve werk. Een handig hulpmiddel dat je hierbij kan helpen is de BBQ starter, ook wel brikettenstarter genoemd. Dit apparaat maakt het aansteken van je houtskool barbecue een fluitje van een cent! Maar hoe werkt een BBQ starter en wat zijn de voordelen? Wij leggen het uit in deze blog, lees snel verder!

Wat is een BBQ starter?

Een BBQ starter of brikettenstarter genoemd is een metalen cilinder die je helpt om je briketten of houtskool snel en veilig aan te steken. De voordelen van het gebruik van een brikettenstarter zijn talrijk.

Het bespaart tijd, zorgt voor gelijkmatig verhitte briketten en minimaliseert de kans op ongelukken tijdens het aansteken van de barbecue. Hieronder lees je precies hoe je een BBQ starter moet gebruiken.

Dit is een voorbeeld van een bbq starter.

Stap voor stap: Je barbecue aansteken met een BBQ starter

Stap 1: Voorbereiden van de brikettenstarter

Om te beginnen, heb je een zak

Briketten

of houtskool nodig. Vul de brikettenstarter tot ongeveer driekwart vol met briketten of houtskool (leer de verschillen tussen de twee kennen). Dit is meestal voldoende om een goede vuurbron te maken voor je barbecue. Heb je een grote BBQ? Vul dan de brikettenstarter helemaal.

Stap 2: Aansteken van aanmaakblokjes

Plaats een paar aanmaakblokjes op de bodem van je barbecue. Steek ze veilig aan met een lange aansteker of lucifer. Zorg ervoor dat je je handen op veilige afstand houdt om brandwonden te voorkomen.

Stap 3: Plaatsing van de brikettenstarter

Zet de gevulde BBQ starter voorzichtig bovenop de brandende aanmaakblokjes. Zorg ervoor dat de starter stabiel staat en niet kan omvallen.

Stap 4: Even geduld hebben

Het duurt ongeveer dertig minuten voordat de briketten of houtskool goed heet zijn. Dit is een goed moment om de rest van je barbecue voor te bereiden, zoals het marineren van het vlees of het klaarzetten van je heerlijke zelfgemaakte salades of het wegtikken van een ijskoud biertje.

Stap 5: Verspreiden van de hete briketten of houtskool

Wanneer de briketten of houtskool gloeiend heet zijn, giet je ze voorzichtig uit de brikettenstarter in de barbecue. Houd hierbij rekening met de windrichting om te voorkomen dat er vonken of as in je gezicht waaien. Vergeet niet je BBQ handschoenen!

MR. PANACHE  BBQ handschoenen (2 stuks) – EN407 Certificaat – tot 500°C Hittebestendig
Bekijk de laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 16 juli 2024 - 02:01

Stap 6: De grillplaat terugplaatsen en beginnen met barbecueën!

Plaats het rooster terug op de barbecue en laat het even opwarmen. Nu ben je klaar om te beginnen met grillen! Volg de veiligheidsrichtlijnen en geniet van je barbecuefeest.

Bekijk de onderstaande video van de intratuin voor een totaal beeld van hoe een BBQ starter werkt.

Wat is een goede Barbecue starter?

Barbecueën is een kunst, en zoals elke kunstenaar, heb je het juiste gereedschap nodig om meesterwerken te creëren. Een essentieel hulpmiddel voor elke grillmeester is een betrouwbare brikettenstarter.

Na uitgebreid onderzoek en vele grill-sessies, zijn we verheugd om te delen dat we de beste brikettenstarter op de markt hebben gevonden die je barbecue-ervaring naar een hoger niveau zal tillen.

Weber Brikettenstarter
Bekijk de laagste prijs
bol.com (€24,99)
Laatst bijgewerkt op: 17 juli 2024 - 01:11

Deze brikettenstarter van Weber blinkt uit in zowel functionaliteit als duurzaamheid. Het is ontworpen met een stevige constructie, wat zorgt voor een veilige en comfortabele bediening.

De ruime capaciteit zorgt voor voldoende briketten om je grill snel en efficiënt te verhitten, terwijl het geperforeerde design zorgt voor een uitstekende luchtstroom die je briketten in een mum van tijd gloeiend heet krijgt.

Voordelen van een brikettenstarter

Een brikettenstarter biedt verschillende voordelen die het aansteken van een barbecue vergemakkelijken en efficiënter maken. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Snelle en Efficiënte Verhitting
Een brikettenstarter helpt om briketten of houtskool snel en efficiënt te verhitten, dankzij de geconcentreerde luchtstroom en het metaal van de starter dat de warmte goed geleidt.

Gelijkmatige Verhitting
Door de briketten of houtskool in een cilindrische container te plaatsen, worden ze gelijkmatig verhit, wat resulteert in een betere grillervaring.

Veiligheid
Het gebruik van een brikettenstarter vermindert het risico op brandwonden en andere verwondingen, omdat het een gecontroleerde omgeving biedt voor het aansteken en verspreiden van hete briketten of houtskool.

Minder Gebruik van Aanmaakvloeistof
Brikettenstarters elimineren vaak de noodzaak om licht ontvlambare aanmaakvloeistoffen te gebruiken, wat niet alleen veiliger is, maar ook zorgt voor een betere smaak van het voedsel, aangezien er geen chemicaliën in de lucht of op de briketten komen.

Gemak van Gebruik:

Brikettenstarters zijn eenvoudig te gebruiken, zelfs voor beginners. Ze zijn ook draagbaar en gemakkelijk op te bergen.

Kostenbesparing:
Door het efficiënte verbruik van briketten of houtskool en het verminderde gebruik van aanmaakvloeistof, kunnen brikettenstarters op de lange termijn geld besparen.

Milieuvriendelijker
Door het verminderde gebruik van aanmaakvloeistoffen en de efficiënte verbranding van briketten of houtskool, is het gebruik van een brikettenstarter vaak een milieuvriendelijkere optie voor grillen.

Weber Brikettenstarter
Bekijk de laagste prijs
bol.com (€24,99)
Laatst bijgewerkt op: 17 juli 2024 - 01:11

Conclusie

Door deze stappen te volgen en een barbecue starter te gebruiken, ben je goed op weg om een geslaagde barbecue-ervaring te hebben en kan jij de vraag van je vrienden of familie “hoe werkt een BBQ starter” gemakkelijk beantwoorden. Met een goede voorbereiding en het juiste gereedschap kan je veilig en effectief grillen, en genieten van heerlijke gerechten in de buitenlucht!

Benieuwd geworden naar de beste BBQ of hoe je het best je barbecue kan aansteken zonder BBQ starter? Klik dan op de linkjes en ontdek! Jouw tuin onze passie.

Welkom bij Buitenspullen.nl! Ik ben Ruben, en samen met mijn collega Robbert, zijn wij jouw gidsen in de wereld van het buitenleven. Of je nu de perfecte tuinuitrusting zoekt of het ideale zwembad wilt vinden, wij hebben de tips en adviezen die je nodig hebt.

Ontdek onze blogs en gidsen en maak van je buitenruimte iets bijzonders! 🌿🏕️🏊 Lees meer over ons.