Mag je bbq op balkon?

Barbecueën op je balkon kan een heerlijke manier zijn om van het buitenleven te genieten, maar mag je bbq op balkon?

In deze blog behandelen we de regelgeving rondom barbecueën op het balkon, welke barbecues geschikt zijn en waar je op moet letten om veilig en verantwoord te barbecueën op je balkon. Lees gauw verder!

Wat is de regelgeving voor barbecueën op balkon?

Er is vanuit de Nederlandse wet geen regelgeving rondom barbecueën op het balkon, echter ben je wel gebonden aan de regelgeving van de VvE (vereniging van eigenaren) waar jouw woning bij is aangesloten. Staat er in het VvE reglement geen verbod op barbecueën vermeld, dan mag jij een BBQ op balkon gebruiken.

Check dus voor dat je gaat barbecueën goed de regels van de VvE en houdt altijd rekening met de buren en je eigen veiligheid.

Welke bbq mag op het balkon?

Je mag met ieder type bbq barbecueën als er vanuit de voor jou geldende VvE niet staat dat het verboden is om te barbecueën. Dit betekent dat een elektrische BBQ, een gas BBQ en zelfs een houtskool BBQ mogen worden gebruikt op het balkon.

Echter om het barbecueën zo veilig mogelijk te houden, raden wij aan om uitsluitend elektrische en gas BBQ’s te gebruiken op het balkon. Deze zorgen namelijk voor de minste rookontwikkeling en hebben een minder grote kans op brandgevaar.

Om de keuze voor een goede balkon bbq gemakkelijker te maken hebben wij een artikel geschreven waarin wij de beste barbecues voor op het balkon hebben uitgelicht.

Klik hier voor de beste balkon barbecues

Waar op letten bij het barbecueën op het balkon?

Het is belangrijk om altijd onderstaande punten te controleren en te waarborgen voordat je begint met het barbecueën op je balkon. Uiteraard moet je eerst wel weten of het vanuit de VvE is toegestaan om te barbecueën op het balkon.

  1. Afstand van de BBQ: Zorg ervoor dat de barbecue altijd op een veilige afstand staat van brandbare materialen. Denk aan een parasol, gordijn, bloemen en tuinmeubels.
  2. Ventilatie: Zorg voor goede ventilatie om rook en geuren te minimaliseren. Dit is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor de buren en omgeving.
  3. Veiligheid: Voor het geval dat is het handig om een blusdeken of een brandblusser bij de hand te hebben.
  4. Staat van de BBQ: Zorg ervoor dat de BBQ in een goede staat blijft, maak de barbecue goed schoon en controleer voor het barbecueën of de bbq nog stevig op de grond staat. Klik hier voor tips over het schoonmaken van je bbq.

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel met een gerust gevoel kan genieten van een bbq sessie op het balkon, mits de regelgeving van de VvE waar jij mee te maken hebt dit toelaat natuurlijk!

Welkom bij Buitenspullen.nl! Ik ben Ruben, en samen met mijn collega Robbert, zijn wij jouw gidsen in de wereld van het buitenleven. Of je nu de perfecte tuinuitrusting zoekt of het ideale zwembad wilt vinden, wij hebben de tips en adviezen die je nodig hebt.

Ontdek onze blogs en gidsen en maak van je buitenruimte iets bijzonders! 🌿🏕️🏊 Lees meer over ons.