Bosmaaier start niet! Zo fix je de problemen met je bosmaaier

Het moest een keer gebeuren: netjes je tuin willen bijwerken en dan krijg je je bosmaaier maar niet aan de praat. Gefrustreerd trek je aan de startkoord, terwijl je schouder al begint te protesteren. In deze gids helpen we je het probleem te vinden als je bosmaaier niet start én vind je oplossingen om het te fixen.

Lees verder om je bosmaaier te fixen.

Mijn bosmaaier start niet, wat is het probleem?

Er kunnen allerlei problemen zijn die ervoor zorgen dat je bosmaaier niet wilt starten. Hieronder hebben we de meest voorkomende oorzaken en oplossingen van startproblemen op een rij gezet.

Controleer de benzine

Benzine kan al binnen 30 dagen afbreken, vooral de hedendaagse benzine met ethanol. Huiseigenaren bergen hun bosmaaier meestal op in de garage aan het einde van het seizoen zonder de benzine te stabiliseren. Zuurstof heeft dan de hele winter om de benzine af te breken en te ruïneren, wat resulteert in een bosmaaier die in de lente niet wil starten.

Oplossing

Als je denkt dat dit het probleem is met je bosmaaier, leeg dan de oude benzine uit de brandstoftank en vervang deze door verse brandstof.

Reinig de carburateur

Vuil kan zich vormen binnenin de carburateur en de kleine brandstofpassages verstoppen. Dit voorkomt dat brandstof de verbrandingskamer bereikt en ontsteekt, waardoor je worstelt met een bosmaaier die niet wil starten.

Oplossing

Verwijder het luchtfilter en spuit carburateurreiniger in de inlaat. Laat het enkele minuten zitten om vernis los te maken en op te lossen. Vervang het filter en probeer de bosmaaier te starten. Als dit het probleem niet oplost, overweeg dan de carburateur te demonteren voor een grondigere reiniging. Het beste kun je dit laten doen door een specialist.

Reinig of vervang de bougie

Olieafzettingen en koolstof kunnen de bougie in een tweetaktmotor vervuilen als er olie van lage kwaliteit wordt gebruikt. Afzettingen op de elektrode voorkomen dat de bougie correct vuurt, wat de prestaties kan verminderen of de motor helemaal kan stoppen.

Oplossing

Als je geen nieuwe bougie bij de hand hebt, reinig dan de afzettingen van de elektrode met fijn schuurpapier en controleer de afstand. Raadpleeg de handleiding voor de juiste afstandsgrootte.

Leestip: Leer de verschillen kennen tussen een grastrimmer en een bosmaaier

Welkom bij Buitenspullen.nl! Ik ben Ruben, en samen met mijn collega Robbert, zijn wij jouw gidsen in de wereld van het buitenleven. Of je nu de perfecte tuinuitrusting zoekt of het ideale zwembad wilt vinden, wij hebben de tips en adviezen die je nodig hebt.

Ontdek onze blogs en gidsen en maak van je buitenruimte iets bijzonders! 🌿🏕️🏊 Lees meer over ons.