Gardena grasmaaier mes vervangen? Zo doe je dit in no-time!

Het vervangen van het mes van je Gardena grasmaaier is een essentiële stap om je gazon in optimale conditie te houden. Een bot of beschadigd mes kan je gazon meer kwaad doen dan goed. In deze blog leggen we je uit hoe je het mes van je elektrische Gardena grasmaaier kunt vervangen. Lees verder voor een eenvoudige, stapsgewijze handleiding.

 

Hoe vervang je het mes van je Gardena grasmaaier?

Het mes van je elektrische Gardena grasmaaier vervangen is geen ingewikkelde klus. Hier zijn de stappen die je moet volgen. Raadpleeg ook altijd de handleiding van je specifieke model voor aanvullende instructies. Bekijk ook de onderstaande video om te weten hoe je deze klus eenvoudig klaart in enkele stappen.

 

  1. Veiligheid: Allereerst, trek de stekker van de grasmaaier uit het stopcontact. Dit is een niet te missen stap om te zorgen dat de machine niet plotseling aangaat tijdens het vervangen van het mes. Eventueel kun je het oude mes nog blokkeren met een stuk hout.
  2. Grasopvangbak verwijderen: Voordat je aan de onderkant van de grasmaaier begint, verwijder je de grasopvangbak. Zo heb je meer bewegingsruimte en voorkom je dat het gras overal verspreid raakt.
  3. De juiste positie: Kantel de grasmaaier zo dat je eenvoudig bij het mes kunt.
  4. Oude mes eraf halen: Doe een paar stevige handschoenen aan om je handen te beschermen. Gebruik een ringsleutel of een verstelbare moersleutel om de moer los te draaien die het oude mes vasthoudt.
  5. Nieuw mes monteren: Pak het nieuwe Gardena mes en let op de markeringen die aangeven welke kant naar boven moet. Plaats het mes, en zet daarna de bevestigingsring en de moer terug. Draai deze eerst met de hand aan.
  6. Goed vastzetten: Gebruik nu weer je sleutel om de moer extra aan te draaien. Een goede vuistregel is om de moer aan te draaien tot je weerstand voelt, en dan nog een kwartslag extra.
  7. Balans controleren: Voordat je alles weer in elkaar zet, controleer of het mes goed in balans is. Een ongebalanceerd mes kan je grasmaaier doen trillen, wat op termijn schade aan de motor kan veroorzaken.
  8. Alles terugplaatsen: Zet de grasmaaier terug in zijn oorspronkelijke positie. Plaats de grasopvangbak terug en sluit de grasmaaier weer aan op het stroomnet.

 

Meestverkochte Gardena grasmaaier messen

Dit zijn de meestverkochte messen voor de grasmaaiers van Gardena. Wil je het complete aanbod zien? Klik dan hier.

 

Een top-view van een strak gemaaid gazon
Een strak gemaaid gazon begint met een scherp grasmaaier mes. Vervang deze dus op tijd!

 

Conclusie

Het mes van je Gardena grasmaaier vervangen is een eenvoudige maar belangrijke taak voor het behoud van een gezond en mooi gazon. Met deze stapsgewijze handleiding kun je het zelf snel en veilig doen. Het is aan te raden om het mes van je grasmaaier minimaal eens per jaar te vervangen, of vaker als je merkt dat het mes bot wordt. Succes met je tuinonderhoud! Jouw tuin, onze passie.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€27,49)
blokker.nl (€34,50)
Laatst bijgewerkt op: 17 april 2024 - 01:13

Verkrijgbaar bij

bol.com (€30,99)
blokker.nl (€48,62)
Laatst bijgewerkt op: 17 april 2024 - 01:06

Verkrijgbaar bij

toolmax.nl (€30,55)
bol.com (€34,19)
Laatst bijgewerkt op: 17 april 2024 - 01:05

Welkom bij Buitenspullen.nl! Ik ben Ruben, en samen met mijn collega Robbert, zijn wij jouw gidsen in de wereld van het buitenleven. Of je nu de perfecte tuinuitrusting zoekt of het ideale zwembad wilt vinden, wij hebben de tips en adviezen die je nodig hebt.

Ontdek onze blogs en gidsen en maak van je buitenruimte iets bijzonders! 🌿🏕️🏊 Lees meer over ons.