Parkside Performance 40V Bladblazer Review: Krachtig en Betaalbaar?

Het steeds bekender wordende merk “Parkside” van Lidl heeft nu ook een bladblazer in het assortiment opgenomen. Parkside is groot geworden in de verkoop van verschillende gereedschappen van uitstekende kwaliteit met een scherpe prijs. 

Geldt deze standaard ook voor de accu bladblazer van Parkside? Wij nemen de proef op de som met een uitgebreide review van de Parkside Performance 40V bladblazer. Aan de hand van de eigenschappen en de beoordelingen van gebruikers onderzoeken we of deze bladblazer het waard is om aan te schaffen.

Direct het antwoord weten? Klik dan hier voor het eindoordeel

De Parkside Performance 40V bladblazer

De Parkside Performance 40V accu bladblazer valt in de categorie “Parkside Performance” Op de website van Parkside wordt aangegeven dat deze producten constanter, efficiënter en energiezuiniger zijn. En dit allemaal met een zeer lange levensduur. Aldus Parkside

Parkside Performance 40V bladblazer

Verkrijgbaar bij

lidl.nl (€149,00)
Laatst bijgewerkt op: 25 mei 2024 - 00:15

Waar deze bladblazer wat ons betreft in uitblinkt is het vermogen om tot wel 252 km/u te kunnen blazen. Dit in combinatie met een 5-traps toerentalregeling met schakelbare turbostand is er geen blaadje meer veilig in je tuin, maar wat heeft deze Parkside bladblazer nog meer te bieden?

Wat deze bladblazer ook zo aantrekkelijk maakt is dat het een accu bladblazer is, hierdoor ben je niet gebonden aan de lengte van het snoer van een “normale” elektrische bladblazer. Is de accu leeg dan plaats je er zo weer een nieuwe in. 

Helemaal makkelijk is dat deze bladblazer compatibel is met alle accu’s uit de Parkside familie. 

Hieronder een kort overzicht van de eigenschappen van de Parkside Performance 40V bladblazer:

EigenschapParkside Performance 40V bladblazer
Type Accu bladblazer
Type accu2x een 20v Parkside accu
MateriaalVoornamelijk kunstof
Luchtstroomsnelheidtot 252 km/u
Toerentalvan 10.000 tot 25.000 toeren per minuut
Snelheid niveaus5 niveau’s en 1 turbostand
Gewicht6,16 kg
ZuigpijpAfneembaar en inclusief plat mondstuk
Parkside Performance 40V bladblazer

Verkrijgbaar bij

lidl.nl (€149,00)
Laatst bijgewerkt op: 25 mei 2024 - 00:15

De Parkside Performance 40V bladblazer in gebruik

Er zijn meerdere gebruikers die hun ervaringen met deze bladblazer in beeld hebben gebracht op Youtube. Hierin zie je goed hoe de bladblazer eruitziet, wat het formaat ervan is en hoe de bladblazer goed in staat is om bladeren weg te blazen. Bekijk de onderstaande video over de Parkside Performance 40V bladblazer, voor meer informatie.

Waar is de bladblazer van Parkside goed in?

Wat we veel zien terugkomen in de gebruikersreviews is dat deze bladblazer een uitstekende prijs kwaliteitverhouding heeft. Daarnaast geven meerdere gebruikers aan dat de blaaskracht echt indrukwekkend is. Ook zegt een gebruiker; Omdat de accu’s op de rug in het draagframe worden gedragen, is het hanteren ervan vrijwel moeiteloos. Bekijk alle gebruikersreviews ->

Nog meer pluspunten van deze bladblazer:

Type voeding: door het gebruik van uitneembare accu’s kan je overal gaan en staan waar je wil. 

Snelheid niveaus: Vanwege de 5 snelheid niveaus en een turbostand is deze bladblazer gemakkelijk naar wens in te stellen en te gebruiken.

Accu systeem: te gebruiken met alle accu’s uit de Parkside familie.

parkside bladblazer 40v performance

Hier moet je rekening mee houden

Voor de prijsklasse kan het natuurlijk niet zo zijn dat er geen nadelen zijn, het is niet de beste bladblazer die er is. En omdat nadelen ook hartstikke belangrijk zijn lichten wij deze hier graag voor je uit. 

Niet de stilste

De Parkside Performance 40V is niet de stilste bladblazer, wij raden aan om gebruik te maken van gehoorbescherming en rekening te houden met bijvoorbeeld de buren. Het geluid is niet extreem hard, maar wel wat harder dan de bladblazer van bijvoorbeeld Makita of Bosch, zeker goed om te benoemen en wat ons betreft een nadeel van deze bladblazer.

Zwaarder dan normaal

Verder is deze bladblazer wat zwaarder dan we gewend zijn van accu bladblazers. Dit komt doordat er is gekozen voor een rugzak design. 

Accu’s

Ook heb je twee accu’s nodig om het apparaat te gebruiken en zelfs met twee accu’s gaat de bladblazer niet heel lang mee, wel lang genoeg wat ons betreft. Het kan handig zijn om dus meer dan twee opgeladen accu’s in huis te hebben.

Wij raden wel aan om de sterkste accu’s van Parkside te gebruiken, deze garanderen de langste gebruiksduur. De sterkste accu is de Parkside 20V 8A.   

Parkside Performance Smart accu 20V 8 Ah

Verkrijgbaar bij

bol.com (€79,99)
Laatst bijgewerkt op: 25 mei 2024 - 00:15

Eindoordeel: is de Parkside Performance 40V bladblazer een goede keuze?

Uiteindelijk draait deze review natuurlijk om de vraag: is de Parkside Performance 40V bladblazer een goede keuze? Wij vinden van wel. Voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare, maar kwalitatief goede bladblazer die gewoon doet wat het moet doen, is de Parkside Performance 40V een goede keuze. 

Voor +/- 150 euro heb je een bladblazer met een goede blaaskracht, meerdere blaasstanden en de voordelen van een accu bladblazer. Houdt rekening met het gewicht en het geluidsniveau want dit wordt door gebruikers als minpunten beschouwd. 

Parkside Performance 40V bladblazer

Verkrijgbaar bij

lidl.nl (€149,00)
Laatst bijgewerkt op: 25 mei 2024 - 00:15

Zie hier nog eens alle voor- en nadelen op een rijtje:

Voordelen

  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Hoge blaaskracht
  • 5 blaasstanden + turbostand
  • Afnembare blaaspijp
  • Gebruiksgemak van een accu bladblazer

Nadelen

  • Niet de stilste bladblazer
  • Wat zwaarder dan gewoonlijk
  • Gebruiksduur is beperkt door de accu’s

Nog meer Parkside reviews:

Parkside kettingzaag review
Parkside robotmaaier review
Parkside accu grasmaaier review

Welkom bij Buitenspullen.nl! Ik ben Ruben, en samen met mijn collega Robbert, zijn wij jouw gidsen in de wereld van het buitenleven. Of je nu de perfecte tuinuitrusting zoekt of het ideale zwembad wilt vinden, wij hebben de tips en adviezen die je nodig hebt.

Ontdek onze blogs en gidsen en maak van je buitenruimte iets bijzonders! 🌿🏕️🏊 Lees meer over ons.