Parkside Robotmaaier 20V Review: betaalbaar én efficiënt?

De Parkside Robotmaaier is zowel in een smart variant, als een standaard versie beschikbaar. De Parkside Robotmaaier 20V Smart beschikt over features zoals app-besturing en heeft een bredere maaibreedte (22cm in plaats van 18 cm).

Parkside, vooral bekend vanwege hun tuingereedschap, is een populair merk onder tuinliefhebbers en exclusief verkrijgbaar bij Lidl. Dit merk staat bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Aan de Parkside grasmaaiers is nu ook een robotgrasmaaier toegevoegd: de Parkside robotmaaier 20V. In deze review onderzoeken we de eigenschappen en gebruikersbeoordelingen om te bepalen of deze robotgrasmaaier de aankoop waard is. Lees verder!

Heb je weinig tijd en wil je direct het eindoordeel? Klik dan hier.

Parkside robotmaaier 20V (+ Smart)

De Parkside robotmaaier 20V is net als de zitmaaier en Parkside accu grasmaaiers een paradepaardje. De robotmaaier lijkt te beschikken over alle eigenschappen die andere robotmaaiers met veel hogere prijs ook hebben. Van een geïntegreerde regensensor tot pincodebeveiliging tegen diefstal en ongewenst inschakelen. De Parkside robotmaaier is verstelbaar in maaihoogte én kan hellingen aan tot 25 graden.

Op het eerste gezicht lijkt de robotmaaier alle vakjes af te kruisen. In het onderstaande overzicht hebben we de belangrijkste eigenschappen voor je op een rijtje gezet.

EigenschapRobotmaaier 20VRobotmaaier 20V Smart
GazonoppervlakteMax. 500 m²Max. 1000 m²
HellingshoekMax. 25°Max. 25°
AppbesturingGeen App besturingIncl. Parkside app
MaaihoogteVan 25 mm tot 60 mmVan 25 mm tot 60 mm
Maaibreedte18 cm22 cm
Type motorBorstelloze motorBorstelloze motor
WeerbestendigheidGeïntegreerde regensensorGeïntegreerde regensensor
Waar te koop?Bij de LIDLBij de Lidl

De robotmaaier in actie

Verschillende gebruikers hebben hun Parkside robotmaaier 20V in actie gefilmd. Hierin is goed te zien wat de maaiprestaties van de robotmaaier zijn en hoe de robotmaaier navigeert door de tuin. Ook de snelheid van maaien is hierin goed te zien. Hieronder hebben we verschillende video’s van de Parkside robotmaaier op een rijtje gezet.

Waar blinkt de Parkside robotmaaier 20V in uit?

Als we in deze review kijken naar de eigenschappen waar de Parkside robotmaaier 20V écht in opvalt, is dat toch wel het aantal specificaties dat je krijgt voor de prijs. Normaal gesproken zijn robotmaaiers met dergelijke features zoals die van de Parkside robotmaaier niet snel verkrijgbaar voor +- 200-250 euro. Je zult al gauw richting 500 euro gaan en uit top robotmaaiers van merken als Gardena, Bosch en Robomow moeten kiezen.

De prijs-kwaliteitverhouding van de Parkside robotmaaier 20V is zeer goed en dit zien we ook terug in verschillende gebruikersbeoordelingen op de website van Lidl.

Voordelen van de Parkside Robotmaaier 20v

Gebruiksgemak: Met instelbare maaihoogte van 25 tot 60 mm en een LED-display voor gemakkelijke bediening, biedt deze maaier een gebruiksvriendelijke ervaring.

Automatische functionaliteiten: De robotmaaier keert automatisch terug naar het laadstation en heeft een regensensor, wat betekent dat hij zelf kan besluiten om terug te keren bij regen.

Veiligheidsvoorzieningen: Uitgerust met een pincodebeveiliging, een grote stopknop voor onmiddellijke stilstand, en sensoren die de robotmaaier direct stoppen bij het optillen of kantelen, zorgt deze maaier voor extra veiligheid tijdens het gebruik.

Efficiënt op hellingen: Dankzij de achterwielaandrijving kan deze robotmaaier ook tuinen aan die lijken op het Limburgse bergenlandschap.

Duurzaam: Een borstelloze motor zorgt voor minder slijtage en een langere levensduur.

parkside robotmaaier 20v in actie

Waar moet je op letten?

Natuurlijk is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Ook de Parkside robotmaaier heeft enkele nadelen die we graag uitlichten in deze review.

De robotmaaier beschikt niet over een slim systeem dat de tuin in rechte lijnen maait, zoals de Bosch Indego M+ 700. De robotmaaier rijdt dus ‘willekeurig’ door de tuin en volgt geen efficiënt maaitraject. Hierdoor duurt de complete maaitijd een stukje langer dan andere robotmaaiers die wel over een intelligent maaisysteem beschikken.

Verder is de robotmaaier ook niet de aller stilste. Hij bromt rustig door je tuin heen. Niet hinderlijk, maar wel iets om te benoemen. De Gardena Sileno City 250 is de stilste robotmaaier op dit moment met een geluidsniveau van 57 dB. Dit staat gelijk aan een zacht zoemende koelkast. De Parkside robotmaaier is iets meer aanwezig.

Eindoordeel: is de Parkside robotmaaier 20V het waard?

Dé vraag van deze review is natuurlijk: is de Parkside robotmaaier 20V het geld waard? Wij vinden van wel. Zeker voor de mensen met een tuin van minder dan 500 m2. Met de vele features die inbegrepen zitten bij de robotmaaier, blinkt ie uit in prijs-kwaliteitverhouding.

De smart-variant is geschikt voor mensen met een gazon tot wel 1000 m2 en is in onze ogen absoluut waar voor je geld. Normaliter krijg je geen robotmaaier voor een gazon van 1000m2, mét een goede prijs-kwaliteitverhouding, voor deze prijs! Je zult dan eerder in de prijsklasse van €500+ moeten zoeken.

Parkside Robotmaaier Smart 20v
Parkside App-bediening

Verkrijgbaar bij

lidl.nl (€299,00)
Laatst bijgewerkt op: 25 april 2024 - 16:57

PARKSIDE Robotmaaier 20V

Verkrijgbaar bij

lidl.nl (€199,00)
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 25 mei 2024 - 00:16

Helaas is de Parkside Robotmaaier 20V vaak uitverkocht of niet leverbaar. Om je toch te helpen bij het vinden van een goede robotmaaier kunnen wij de Zoef Robotmaaier en de Gardena Sileno Minimo 250 aanraden. De Gardena is erg stil en de Zoef heeft een uitstekende bouwkwaliteit.

Verwacht geen ultieme robotmaaier met een extreem goede bouwkwaliteit, maar wel een betaalbare robotmaaier die je tuin waarschijnlijk vaker maait dan jijzelf.

Met deze robotmaaier zet je zeker een eerste goede stap in het zorgen voor een strak gemaaid gazon, zonder dat je je compleet in het zweet hoeft te werken of loopt te hannesen met accu’s en kabels. En het allermooiste? Jij kunt genieten van een lekker drankje terwijl het harde werk voor je wordt gedaan.

Lees hier nog eens alle voordelen en nadelen terug:

Voordelen

  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • Instelbare maaihoogte
  • Gemakkelijk te gebruiken
  • Regensensor
  • Borstelloze motor
  • Pincodebeveiliging

Nadelen

  • Niet de allerbeste bouwkwaliteit
  • Geen efficiënt maaitraject
  • Niet de meest stille robotmaaier

Verkrijgbaar bij

lidl.nl (€199,00)
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 25 mei 2024 - 00:16

Verkrijgbaar bij

bol.com (€579,00)
praxis.nl (€579,00)
Laatst bijgewerkt op: 25 mei 2024 - 00:01

Welkom bij Buitenspullen.nl! Ik ben Ruben, en samen met mijn collega Robbert, zijn wij jouw gidsen in de wereld van het buitenleven. Of je nu de perfecte tuinuitrusting zoekt of het ideale zwembad wilt vinden, wij hebben de tips en adviezen die je nodig hebt.

Ontdek onze blogs en gidsen en maak van je buitenruimte iets bijzonders! 🌿🏕️🏊 Lees meer over ons.