Robotmaaier & hondenpoep: voorkom problemen met deze tips!

Je hebt je robotmaaier al verschillende uitdagingen zien aangaan. Hij beklom die enorme heuvel. Hij manoeuvreerde zich door een kronkelend pad. Maar nu staan we voor de laatste hindernis. En dit is een flinke. Er ligt een flinke hondendrol. En je robotmaaier gaat recht op de hondenpoep af. Wie zal er winnen?

In deze blog het antwoord op de vraag hoe je robotmaaier omgaat met hondenpoep en hondendrollen. Ook geven we je tips om deze situatie te voorkomen of op te lossen.

Hoe gaan robotmaaiers om met hondenpoep?

Hoewel we je aanraden om de hondenpoep in je tuin op te ruimen, krijgen we wel veel vragen over hoe robotmaaiers omgaan met hondendrollen die achterlaten zijn op het gazon. Want diep vanbinnen vraag je je af of je straks de messen moet schoonmaken of erger nog, je robotmaaier blijvende schade heeft en een kortere levensduur zal hebben.

robotmaaier hondenpoep

Wat gebeurt als robotmaaier over hondenpoep rijdt?

Kort gezegd: niet veel.

Omdat je robotmaaier constant in beweging is door je tuin, helpt deze beweging automatisch de messen schoon te vegen.

Bovendien, aangezien de messen van een robotmaaier zo goed beschermd zijn door het maaidek, zal je geen hondenpoep in het rond zien vliegen, omdat het maaidek als een soort schild werkt.

Wanneer je robotmaaier over een hondendrol rijdt, zal de hoop poep vooral platgedrukt worden. En nadat ie er een paar keer overheen is gegaan, zal de hondenpoep volledig platgewalst zijn. Zo plat dat je het waarschijnlijk niet eens meer ziet.

Daarna groeit het gras er overheen. En je grote hoop hondenpoep is niet meer.

En dit zal je robotmaaier niet vertragen of minder goed laten presteren. Voor jou heeft je robotmaaier net een grote hoop hondenpoep verslagen. Voor je robotmaaier is het gewoon een doodgewone vrijdagmiddag.

robotgrasmaaier en hondendrollen

Robotmaaier schoonmaken na maaien hondenpoep

Wil je toch graag je robotmaaier even schoonmaken nadat ie gehakt heeft gemaakt van de hondenpoep op je gazon? Check dan even de handleiding van je robotmaaier of je deze kunt afspuiten met een tuinslang. Sommige modellen van Gardena zijn namelijk waterbestendig.

Kan dit niet? Gebruik dan een vochtige doek om de ergste hondenpoep weg te vegen. Daarna zal je robotmaaier het beste zichzelf kunnen schoonmaken door in beweging te blijven.

robotmaaier schoonmaken hondenpoep

Waarom je hondenpoep in je tuin wel moet opruimen

Betekent dit dat je nooit meer met de poepschep aan de slag hoeft? Kun je die zaligmakende bruine taart van je trouwe viervoeter laten liggen?

Helaas. Je zult de hondendrol in je tuin toch echt beter even kunnen opruimen, in plaats van het vuile werk aan je robotmaaier overlaten.

Hondenpoep is misschien geen probleem voor de robotmaaier, maar het is niet gezond voor je gazon. Het kan je gras verkleuren en zelfs verbranden.

hondendrol en robotmaaiers

Volgens wetenschappelijk onderzoek wordt hondenpoep beschouwd als een vervuiler en een gevaar voor de natuur. NOS heeft hier een interessant artikel over gemaakt. 

Het kan ziektes dragen zoals spoelwormen, haakwormen, lintwormen, parvo en nog veel meer. Door de hondendrol niet op te ruimen en eroverheen te maaien, verspreid je deze ziektes over je hele gazon, wat niet goed is voor je gazon OF voor de gezondheid van jou en je kinderen. Dus, kortgezegd, ruim die hondendrol toch maar even op. Dit is de beste optie voor je gazon, je robotmaaier en jezelf.

Voorkom hondenpoep en robotmaaiers

Ben je op zoek naar meer informatie over robotmaaiers die beter om kunnen gaan met obstakels, zoals hondendrollen? Lees dan ook eens ons artikel over de beste robotmaaiers. Er bestaan tegenwoordig robotgrasmaaiers die obstakels beter in kaart kunnen brengen.

Welkom bij Buitenspullen.nl! Ik ben Ruben, en samen met mijn collega Robbert, zijn wij jouw gidsen in de wereld van het buitenleven. Of je nu de perfecte tuinuitrusting zoekt of het ideale zwembad wilt vinden, wij hebben de tips en adviezen die je nodig hebt.

Ontdek onze blogs en gidsen en maak van je buitenruimte iets bijzonders! 🌿🏕️🏊 Lees meer over ons.