Tuinslang aansluiten op buitenkraan: stap-voor-stap uitgelegd

Wil je je tuinslang makkelijk aansluiten op de buitenkraan? Dat kan snel en simpel met de juiste onderdelen. Zo kun je zonder problemen je tuin water geven. In deze blog leggen we je uit hoe je je tuinslang snel en eenvoudig kunt aansluiten op je buitenkraan.

Tuinslang aansluiten op buitenkraan: wat heb je nodig?

Om de slang aan de kraan te koppelen, heb je een speciale kraankoppeling nodig en ook koppelingen voor beide uiteinden van je tuinslang. Deze koppelingen zorgen ervoor dat alles goed vastzit en dat er geen water lekt.

Je hebt verschillende koppelingen nodig, zoals die voor de tuinslang zelf en verlengstukken. Deze koppelingen helpen je om dingen zoals sproeikoppen en sproeiers aan je slang te bevestigen. Het is belangrijk dat je de juiste maat kiest die past bij de dikte van je tuinslang.

Bekijk hier verschillende tuinslangkoppelingen voor een buitenkraan.

Stap-voor-stap: tuinslang op buitenkraan aansluiten

Wil je je tuinslang snel en eenvoudig aansluiten op de buitenkraan? Volg deze stappen, en je kunt zonder zorgen je tuin gaan bewateren.

 1. Controleer de buitenkraan:
  • Kijk eerst of de buitenkraan schroefdraad heeft. Dit zijn de groeven aan het uiteinde van de kraan waar je de slangkoppeling op kunt draaien.
 2. Kies de juiste koppeling:
  • Selecteer een slangkoppeling die past bij de schroefdraad van je kraan. Het hebben van de juiste maat zorgt voor een waterdichte verbinding en voorkomt een waterballet in de tuin.
 3. Als er geen schroefdraad is:
  • Geen schroefdraad? Gebruik dan slangklemmen. Plaats de tuinslang over het uiteinde van de kraan en schuif de slangklem over de slang. Draai de klem strak zodat de slang goed vastzit en er geen water kan ontsnappen.
 4. Draai de kraan open:
  • Draai langzaam de buitenkraan open en controleer of de aansluiting niet lekt. Als het wel lekt, controleer dan of je aansluiting wel strak genoeg zit en geschikt is voor de diameter van je tuinslang.

Conclusie

Het aansluiten van je tuinslang op een buitenkraan is eenvoudig met de juiste koppelingen. Gardena koppelingen staan bekend om hun gebruiksgemak en kwaliteit. Let bij het kiezen op de diameter van je slang en de schroefdraad van de kraan.

Je kunt je tuinslang ook aansluiten op een regenton of een dompelpomp. De manier waarop je dit doet lijkt veel op de manier van het aansluiten op een buitenkraan. Lees in deze blogs hoe je je tuinslang aansluit op een regenton en hoe je je dompelpomp aan je tuinslang koppelt.

Welkom bij Buitenspullen.nl! Ik ben Ruben, en samen met mijn collega Robbert, zijn wij jouw gidsen in de wereld van het buitenleven. Of je nu de perfecte tuinuitrusting zoekt of het ideale zwembad wilt vinden, wij hebben de tips en adviezen die je nodig hebt.

Ontdek onze blogs en gidsen en maak van je buitenruimte iets bijzonders! 🌿🏕️🏊 Lees meer over ons.