Tuinslang aansluiten op regenton? Zo doe je dat eenvoudig!

Het efficiënt gebruiken van regenwater in je tuin begint met het correct aansluiten van een tuinslang op een regenton. Dit eenvoudige proces bespaart drinkwater en vermindert je waterrekening. In dit artikel lees je hoe je in een paar simpele stappen een tuinslang of druppelslang aansluit op je regenton.

In 4 stappen tuinslang op regenton aansluiten

Heb je een regenton in je tuin en wil je het opgevangen regenwater gebruiken om je planten water te geven? Dat kan heel eenvoudig door een tuinslang op je regenton aan te sluiten met behulp van een besproeiingspomp of een regentonpomp. Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je dit doet.

Wat heb je nodig?

 • Een regenton
 • Een besproeiingspomp, Beregeningspomp of regentonpomp
 • Een tuinslang
 • Eventueel een adapter of koppelingstuk (afhankelijk van de aansluiting van je pomp en slang)

Stap 1: Kies de juiste pomp

Er zijn verschillende pompen op de markt. Een besproeiingspomp is krachtiger en kan water vanuit de regenton door de tuinslang naar je tuin pompen. Een regentonpomp is speciaal ontworpen voor gebruik met regentonnen en is vaak compacter en eenvoudiger te installeren. Dit zorgt ervoor dat er meer druk op je tuinslang komt vanuit de regenton. Hierdoor krijg je een straal uit je tuinslang.

Stap 2: Plaats de pomp

Plaats de pomp in of bij je regenton. Sommige pompen worden in de regenton geplaatst, terwijl andere ernaast staan en via een slang met de ton verbonden worden.

Stap 3: Sluit de tuinslang aan

Verbind de tuinslang met de pomp. Dit kan direct of via een adapter als de aansluitingen niet overeenkomen. Zorg ervoor dat de verbinding stevig en waterdicht is.

Stap 4: Test het systeem

Zet de pomp aan en controleer of het water soepel door de tuinslang stroomt. Zo ja, dan ben je klaar om je tuin te besproeien met regenwater! Je hebt nu je tuinslang aangesloten op je regenton.

Voordelen tuinslang aansluiten op regenton

 • Duurzaam: Je gebruikt regenwater, wat een milieuvriendelijke keuze is.
 • Kostenbesparend: Je bespaart op je waterrekening.
 • Plantvriendelijk: Regenwater is vaak beter voor planten dan kraanwater.

Extra tips aansluiten van tuinslang op regenton

 • Onderhoud: Reinig je regenton en pomp regelmatig om verstoppingen en ophoping van algen te voorkomen.
 • Winter: Haal de pomp in de winter binnen om vorstschade te voorkomen.

Door deze stappen te volgen, kun je eenvoudig een tuinslang op je regenton aansluiten en genieten van het gemak en de voordelen van het gebruik van opgevangen regenwater in je tuin. Heb je vragen of loop je tegen problemen aan? Laat het me weten, ik help je graag verder!

In 5 stappen druppelslang op regenton aansluiten

Wil je jouw tuin efficiënt en waterbesparend bewateren met opgevangen regenwater? Een druppelslang aansluiten op een regenton is een uitstekende manier om dit te doen. Hier leg ik stap voor stap uit hoe je dit kunt realiseren, inclusief extra tips en details voor een optimale installatie.

Wat heb je nodig?

 • Een regenton
 • Een druppelslang
 • Een kraan of tap die past op de druppelslang
 • Een boor en een geschikt boorbitje
 • Waterdichte kit of afdichtingsmateriaal
 • Eventueel een koppelstuk als de kraan en de slang niet direct passen

Stap 1: Bepaal de locatie voor de kraan

Kies een plek op ongeveer 3 cm vanaf de onderkant van je regenton voor de kraan. Dit zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk water uit je ton kunt gebruiken, maar voorkomt ook dat bezinksel dat zich onderin verzamelt, in je slang terechtkomt.

Stap 2: Boor een gat

Boor zorgvuldig een gat op de gekozen plek. Gebruik een boor die past bij de grootte van de kraan die je gaat installeren. Wees voorzichtig om te voorkomen dat je de regenton beschadigt.

Stap 3: Plaats de kraan

Bevestig de kraan in het geboorde gat. Gebruik indien nodig waterdichte kit of afdichtingsmateriaal rond de aansluiting om lekkage te voorkomen. Zorg ervoor dat de kraan stevig en waterdicht is bevestigd.

Stap 4: Bevestig de druppelslang

Sluit de druppelslang aan op de kraan. Als de slang en kraan niet direct op elkaar passen, gebruik dan een koppelstuk om ze aan elkaar te verbinden. Zorg ervoor dat de verbinding stevig en lekvrij is.

Stap 5: Test het systeem

Zet de kraan open en controleer of het water gelijkmatig door de druppelslang stroomt. Pas zo nodig de positie van de slang aan voor een optimale waterverdeling in je tuin. Je hebt nu je druppelslang aangesloten op je regenton

Voordelen druppelslang aansluiten op regenton

 • Waterbesparend: Druppelslangen geven water direct af bij de wortels van de planten, wat efficiënt en waterbesparend is.
 • Gelijkmatige Bewatering: De druppelslang zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van het water, wat goed is voor de planten.

Extra tips aansluiten van druppelslang op regenton

 • Kies de Juiste Druppelslang: Zorg dat je een slang kiest met de juiste diameter en stroomsnelheid voor jouw tuin.
 • Filter: Gebruik een drukregelaar om de waterdruk te regelen en voorkom schade aan de slang. Een filter helpt verstopping van de gaatjes in de slang te voorkomen.
 • Stabiliteit van de Regenton: Zorg ervoor dat de regenton stabiel en toegankelijk is geplaatst.
 • Regenpijpaansluiting: Overweeg het aansluiten van je regenton op een regenpijp voor effectieve regenwateropvang.
 • Slangklemmen: Gebruik indien nodig slangklemmen voor een stevigere bevestiging van de druppelslang aan de kraan.
 • Regelmatige Controle: Controleer regelmatig of de druppelslang niet verstopt raakt en of er geen lekkages zijn.
 • Winterklaar maken: Maak de druppelslang leeg voor de winter om bevriezing en beschadiging te voorkomen.
 • Bedek de Slang: Overweeg het bedekken van de druppelslang met grond of mulch om beschadigingen en verdamping te voorkomen.

Door deze stappen te volgen, kun je op een eenvoudige en effectieve manier een druppelslang op je regenton aansluiten. Zo kun je opgevangen regenwater gebruiken om je gazon en tuin gezond en mooi te houden. Succes!

Op zoek naar meer tips over het aansluiten van je tuinslang op tuinartikelen? Lees dan ook onze blogs over hoe je je tuinslang aansluit op de buitenkraan en op een dompelpomp.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€88,19)
toolmax.nl (€109,36)
blokker.nl (€126,17)
Laatst bijgewerkt op: 17 april 2024 - 00:15

Welkom bij Buitenspullen.nl! Ik ben Ruben, en samen met mijn collega Robbert, zijn wij jouw gidsen in de wereld van het buitenleven. Of je nu de perfecte tuinuitrusting zoekt of het ideale zwembad wilt vinden, wij hebben de tips en adviezen die je nodig hebt.

Ontdek onze blogs en gidsen en maak van je buitenruimte iets bijzonders! 🌿🏕️🏊 Lees meer over ons.